Termina el verano y los roedores ya lo saben, DESCUENTOS en artículos para el control de roedores
En Septiembre... ¡Vendimia!

In september... Oogst!

In september... Oogst!

De volgende maand is ongetwijfeld de belangrijkste maand voor wijnmakers en wijnproducenten. In de maand september is de druif klaar om te worden geoogst, wat het belangrijkste moment van het jaar markeert voor de wijnbouw.

Hoewel het hele wijnbereidingsproces zorgvuldig moet worden uitgevoerd om een goed product te verkrijgen, moet de wijnbouw met veel liefde worden gedaan.

Wanneer wordt de wijnbouw uitgevoerd?

Over het algemeen wordt de wijnbouw uitgevoerd tussen augustus en oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden en dus de staat van onze vruchten. Zodra de druif de optimale rijpheid bereikt, is deze klaar om te worden geoogst.

Hoe lang duurt de wijnbouw?

Vanwege het arbeidsintensieve karakter van het werk, duurt de activiteit tussen de 30 en 40 werkdagen.

Interessante feiten over de wijnbouw

Omdat het een zeer bijzondere activiteit is, vinden we altijd interessante feiten in de wijnbouw. Ondanks de vele technologische vooruitgangen wordt de wijnbouw nog steeds uitgevoerd volgens de basisprincipes die door de Romeinen en de Egyptenaren zijn vastgesteld voor deze activiteit.

De vooruitgang heeft het mogelijk gemaakt om de benodigde gereedschappen te verbeteren om comfortabeler in de wijngaarden te kunnen werken: scharen met een comfortabele grip, zakken die het transport in lastige gebieden vergemakkelijken of lichte en flexibele plastic emmers, gemakkelijk schoon te maken en op te bergen.

Producten voor de verzorging van de wijngaard en de wijnbereiding

Tegenwoordig zijn er verschillende producten om onze wijngaarden maximaal te verzorgen en verschillende ziekten te voorkomen en te genezen, zoals Mildeuw, Meeldauw, de Black Root en Botrytis, onder andere, die aanzienlijke verliezen in de opbrengst veroorzaken.

Zodra een gezonde en kwalitatieve vrucht is verkregen, begint de wijnbereiding. Tijdens het proces kunnen zich verschillende problemen voordoen, zoals oxidatie, zwavelachtige wijnen, zuurproblemen, tweede fermentaties, onder andere.

Gelukkig zijn er voor degenen die deze eeuwenoude drank produceren veel producten om de eerder genoemde problemen te voorkomen/corrigeren, die we hieronder voor je hebben:

Oenologische producten

Producten

Laat een reactie achter

* Verplicht

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.