Termina el verano y los roedores ya lo saben, DESCUENTOS en artículos para el control de roedores
Artrópodos y enfermedades en ambientes ganaderos

Arthropoden in veehouderijen: ziektevectoren

En de veeteeltbedrijven is de aanwezigheid van geleedpotigen vaak voorkomend. Voor de bestrijding ervan zijn de maatregelen divers en bijna specifiek voor elk geval, aangezien het niet alleen afhangt van de gebruikte methode, maar ook van het ontwerp en de staat van de installaties. Sommige geleedpotigen kunnen ziekten overdragen, wat economische verliezen veroorzaakt. Anderen veroorzaken overlast bij het vee en verminderen hun productie. Een beschikbaar hulpmiddel op de markt voor de bestrijding van geleedpotigen is het gebruik van insecticiden.

Lees verder
Conseguir la adecuada calidad de leche

Hygiëne: Sleutelpunt voor het bereiken van een goede melkkwaliteit

In een melkveebedrijf is het melken de belangrijkste activiteit. Hierbij moet worden geprobeerd om de vervuiling van de melk tot een minimum te beperken. Hiervoor moet een melkroutine worden vastgesteld.

Mastitis is een ontstekingsreactie van de melkklier. De ontsteking treedt op als gevolg van stoten, de aanwezigheid van pathogenen en/of toxines in het weefsel van de klier. Om de incidentie van mastitis te verminderen, zijn er verschillende overwegingen om rekening mee te houden.

Lees verder
Ganado lechero y su producción

Het melkvee en de productie ervan: Een eerste benadering

Conocer el aparato digestivo van herkauwers en hun functie zal ons helpen te weten welk type voedsel we ze moeten geven. Herkauwers, zoals koeien, schapen en geiten, zijn herbivoren, hebben een maag met vier compartimenten en zijn de enigen die cellulose (vezels) op ruminaal niveau kunnen verteren. De voedingsbehoeften van dieren moeten worden gedekt door het voedsel dat aan hen wordt aangeboden. De voedingsbehoeften zijn niet hetzelfde voor elk dier, omdat ze worden beïnvloed door het productieniveau, de genetica en de omgevingsomstandigheden, onder andere.

Lees verder
Desinfección Explotaciones Ganaderas

De desinfectie in veehouderijen: Een klein detail met grote impact

De exploitaties van vandaag de dag, waar de productie intensief is, lopen voortdurend risico door de actie van pathogene organismen. Het begin van een infectieziekte bedreigt de levensvatbaarheid van de exploitaties (waardoor de inkomsten ervan verminderen) en de gezondheid van dieren en zelfs werknemers.

Pathogenen kunnen leven en zich voortplanten in vochtige omgevingen waar organisch materiaal aanwezig is. Net zoals elk organisme optimale ontwikkelingsomstandigheden heeft, varieert hun reactie op chemische producten afhankelijk van het te bestrijden pathogeen.

Lees verder